νέα & ειδήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

Ο τύπος για το ρεσιτάλ Αντωνέλου-Χοϊδά στο ΜΜΑ, 2 θερμές κριτικές

Στον έντονο απόηχο που άφησε το ρεσιτάλ τραγουδιού της σοπράνο Φανής Αντωνέλου με τον Γεράσιμο Χοϊδά σε 4 ιστορικά πληκτροφόρα, δημοσιεύουμε 2 κριτικές από μεγάλες εφημερίδες της Αθήνας. Η συναυλία αυτή, που ήταν για μας ένα ταξίδι αλλά και ένα ορόσημο στην ιστορικά ενήμερη ερμηνεία έργων φωνητικής μουσικής τριών αιώνων, αγαπήθηκε και ενθουσίασε το κοινό. Τα όργανα εποχής πάντα μας φέρνουν μπροστά σε προκλήσεις, εκπλήξεις και αποκαλύψεις και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που την ίδια αίσθηση είχε και το κοινό!

Ταξίδι από το μπαρόκ στον ρομαντισμό -Εφημερίδα των Συντακτών

Κάθε μουσική με τον δικό της ήχο – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

mousiki1-thumb-large

Baroque Project: «J. S. Bach και εκλεκτικές συγγένειες»

12471919_1770627943157369_7556465801895011477_o

Με πολύ ενθουσιασμό σας αναγγέλλουμε πως βρισκόμαστε στην πυρετώδη προετοιμασία για το επόμενο project της Baroque Project Orchestra «J. S. Bach και εκλεκτικές συγγένειες», με έργα J. S. Bach, A. Vivaldi και F. B. Conti που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.
Ο J. S. Bach αποτελεί την κεντρική φιγούρα στην επιλογή αυτού του προγράμματος που περιλαμβάνει δύο από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα κοντσέρτα: το διπλό κοντσέρτο για βιολί BWV 1043 και το κοντσέρτο για τσέμπαλο σε ρε ελάσσονα BWV 1052.
Μας συναρπάζει η ιδέα πως οι «συγγένειες» μεταξύ συνθετών και έργων, που δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστες την εποχή του μπαρόκ, δηλώνουν μεγάλη εκτίμηση. Αφορμή για μία τέτοια «εκλεκτική συγγένεια» αποτελεί το κοντσέρτο του Βιβάλντι που επιλέξαμε, για τέσσερα βιολιά και ορχήστρα σε σι ελάσσονα RV 580. O Μπαχ θεωρούσε το κοντσέρτο αυτό τόσο συναρπαστικό, ώστε το μετέγραψε για τέσσερα τσέμπαλα και ορχήστρα.
Σχεδόν όλα τα κοντσέρτα για τσέμπαλο του Μπαχ είχαν αρχικά γραφτεί για βιολί. Το κοντσέρτο για τσέμπαλο σε ρε ελάσσονα ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο και ως υλικό για τις καντάτες 146 και 188. Οι «εκλεκτικές συγγένειες» λοιπόν υπάρχουν όχι μόνο μεταξύ συνθετών αλλά και μεταξύ έργων οργανικής και φωνητικής μουσικής, η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Ο Ιταλός συνθέτης Francesco Bartolomeo Conti οφείλει τη φήμη του σε μια «εκλεκτική συγγένεια»: Ο Bach αγαπούσε ιδιαίτερα μία καντάτα του για σοπράνο και έγχορδα την οποία διασκεύασε ελαφρώς και παρουσίαζε συχνά στη Λειψία. Η προτίμηση αυτή του Bach δεν ήταν τυχαία. Η καντάτα είναι ένα μικρό αριστούργημα που με χαρά θα σας παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ για τη συναυλία «J. S. Bach και Εκλεκτικές Συγγένειες» της Baroque Project Orchestra, παρακαλώ αποστείλετε e-mail στην διεύθυνση musicisnetwork@gmail.com αναφέροντας: Ονοματεπώνυμο, αριθμό εισιτηρίων (κανονικά ή φοιτ./ανεργων) και ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ που σας ενδιαφέρει. Τα εισιτήρια παραλαμβάνονται και πληρώνονται στο χώρο της συναυλίας λίγο πριν την έναρξη.

Περισσότερα εδώ

Η συναυλία στο Facebook

 

Χριστούγεννα με την Καμεράτα και Μεσσία -μία επιτυχημένη συναυλία

Και φέτος η Καμεράτα υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, χάρισε στο Αθηναϊκό κοινό μια ερμηνεία του Μεσσία του Χέντελ η οποία άφησε εξαίρετες εντυπώσεις και δέχτηκε θερμά σχόλια:
https://www.efsyn.gr/arthro/entona-theatrikos-messias

Παρουσίαση της Baroque Project Orchestra σε κοινό και δημοσιογράφους

Σε μια κατάμεστη από κόσμο Γερμανική Εκκλησία έγινε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 η παρουσίαση-συναυλία της Baroque Project Orchestra σε κοινό και δημοσιογράφους. Παρόλο που δεν ήταν η πρώτη συναυλία της ορχήστρας, μια επίσημη Πρώτη ήταν επιβεβλημένη. Ο φιλόμουσος κόσμος αγκάλιασε την ορχήστρα γεμίζοντας την εκκλησία. Ευχαριστούμε όσους ήταν εκεί και ιδιαίτερα τους αρκετούς εκείνους που δεν πρόλαβαν να βρουν θέση και παρακολούθησαν όρθιοι!

Σε συνεργασία με το φωνητικό σύνολο Corpus Minor υπό τη διεύθυνση του Γεράσιμου Χοϊδά, η ορχήστρα παρουσίασε ένα Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Ακούστηκαν έργα Corelli, Vivaldi και Buxtehude. Προηγήθηκε ομιλία από τους Γεωργία Παϊβανά και Γεράσιμο Χοϊδά.

Στις αρχές του 2016 η BPO θα ανακοινώσει τις επόμενες συναυλίες της, που περιλεμβάνουν έργα Α. Vivaldi, J. S. Bach και F. B. Conti.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές και ένα ευτυχισμένο 2016 με πολλή μουσική!